Кристален декантер - 1250мл

Кристален декантер - 1250мл

Кристален декантер - 1250мл

  • 129.99 лв. (66.46€)
  • 115.99 лв. (59.30€)

  • Код на продукта:
    70200-1250
  • Наличност:
    В наличност

Кристален декантер - Royal Crystal

Декантер за вино, ръчна изработка, който създава удоволствие и усещане за класа.

Изработен от висококачествено кристално стъкло.

Можете ли да поставите вино в кристален декантер?

Да, кристалната гарафа (декантер) е съд, който най-често се използва за сервиране на алкохол или вино. Има широка основа и високо, тясно гърло с херметична запушалка за затваряне.

Безопасно ли е да се използва кристален декантер?

Ако напитките се съхраняват дълго време в гарафи, направени от оловен кристал, малки количества олово могат да изтекат. Максимално допустимото ниво на олово в питейната вода е 50 микрограма на литър, концентрация, която може да бъде надвишена във вина, които се съхраняват в кристални гарафи за дълго време.

Как можете да разберете дали кристалната гарафа е истинска?

1. Звуковият тест

2. Оловото обикновено е по-тежко от стъклото (заради оловото).

3. Чашите имат по-дебели рамки от кристалните.

4. Разрезите, направени върху кристал, ще бъдат по-заоблени от тези, направени върху, да речем, стъкло с ръб.

5. UV светлина върху кристал ще го направи да изглежда лилаво и синьо.

Разваля ли се виното в гарафа?

След като виното е декантирано, то трябва да се сервира веднага. Остатъците от вино могат да се съхраняват в гарафата за една нощ. Запечатаният декантер може да съхранява вино за два до три дни, но след това то бързо ще стане прекалено газирано и ще загуби вкуса си.

Как се почиства кристален декантер за вино?

Можете да използвате разтвор от сол или оцет и вода, оставете го да кисне за няколко часа, след това го измийте няколко пъти с течност за миене на стъкла и вода, накрая изплакнете обилно с топла вода и изсушете с главата надолу.

Заслужават ли си гарафите за вино?

Вино, което е отлежало за дълъг период от време, например повече от десет години, трябва да се декантира, не само за да позволи на вкусовете му да се отворят и да се отпуснат, но и за да се отдели утайката. Утайката в отлежалите бутилки се причинява от молекули, които се комбинират с танини с течение на времето. Напълно нормално е и няма повод за притеснение.

Защо моята кристална гарафа е мътна?

Отлаганията, които остават след изпаряването на водата, се натрупват толкова постепенно, че може да минат много години, преди да ги забележите. За да премахнете тези отлагания, противоположната химия - киселина - обикновено работи най-добре. Но твърде силната киселина, особено ако се остави да кисне твърде дълго, може да влоши помътняването.

Какъв е смисълът от гарафата?

Целта на декантирането е да се даде възможност на виното да диша. Кислородът се вкарва в него или чрез прехвърляне на виното в гарафата или в чашата и оставяне на плота за няколко часа. Бавното наливане на виното в гарафа му позволява да абсорбира кислород, отваряйки ароматите и вкусовете.

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър
Антибот
Свързани продукти

Тагове: Кристален декантер, декантер за вино, кристален декантер за вино

За да подобрим Вашето преживяване в сайта, използваме бисквитки (cookies). Използвайки нашия сайт и продължавайки напред, Вие се съгласявате с политиката ни за използване на бисквитки. В тях не съхраняваме лични данни! Научете повече...
Разбрах